2009-01-28

Slutspelsglädje eller kvalseriehelvete

Tio omgångar kvar ... tio omgångar som kommer att avgöra om våren kommer att gå i glädjens tecken, eller om våren kommer att påminna om skärselden.


Vad talar för glädje ? Vad talar för en vår i motvind ?

Det som talar för slutspelsjubel är att vi har två stycken målvakter av yppersta kvalitet, vi har legat på slutspelsplats hela säsongen, vi har ett stabilt försvarsspel, vi har rutinen, och kanske den viktigaste pusselbiten ... vi har ett lag som agerar som ett lag.


Emot en avslutning i dur ... vi saknar naturliga målskyttar, naturliga matchvinnartyper, vi har ett obefintligt pp-spel.

Nu verkar ju dock NC och grabbarna ha insett att PP-spelet måste förbättras, hoppas att det kan ge effekt snabbt ... helst redan i kväll. Hoppas också att våra spelare kan börja hitta målet på riktigt, gör som mot Skellefteå senast ... skjut mycket, skjut ofta, skjut på mål, skjut i mål. Då skall det här kunna gå vägen.

Värvningar då ... många skriker som matadorerna på julafton ... värva honom ... han är bra ... honom skall vi ha. Men om en spelare finns tillgänglig nu ... i sluttampen på säsongen ... är han ledig för att han har varit så himla bra tidigare, nope, han är ledig för att han underpresterat, han har inget självförtroende ... visst han kan ha ett bra trackrecord ... han kan komma att blomma upp på nytt, skall vi chansa på det ?

Näe, skall man veta vad man får måste spelaren köpas loss från sitt lag, och de pengarna har inte Brynäs, har något elitserielag de pengarna ? Kanske Frölunda, och de har ju. som alla ser, oerhört många flera poäng?

Ta er samman nu, spelare, ledare och supporters, kämpa nu hela vägen in i kaklet, käka puck. Jag vill se slutspelshockey i tablettasken, inte återuppleva en ny skärseld.

Etiketter: